Az alapötlet Victor Vasarely Színes város elnevezésű kiáltványára és könyvére épül, amelynek lényege, hogy a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre, és ne csak a galériákban találkozzunk művészeti alkotásokkal.

A civil kezdeményezésű projekt már a kezdetekkor mozgalommá nőtte ki magát, ugyanis a köztérszínesítés legális formában ismeretlen volt hazánkban a Színes Város alapítása előtt (2009).

Sikereink között tartjuk számon, hogy 2010-ben útjára bocsátottuk a Pillangóhatás elnevezésű pedagógiai programunkat, amely egy 4 hónapos program középiskolás diákok számára. Ebben a programban eddig 4 iskola, és 87 gyerek vett részt. Elsőként és egyedüliként foglalkozunk a falak tényleges felújításával, amely számunkra azt jelenti, hogy a festést megelőzően esetenként a felületeket hőszigeteljük is.

Büszkék vagyunk a 2014 és 2017 között évente egy hónapon át zajló Színes Város Budapest Fesztiválra is, ahova magyar művészek mellett meghívtunk lengyel, román, brit, spanyol, portugál, német, francia, argentin, orosz alkotókat Budapestre, a fesztivál fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt.

A 2018-as évben bocsájtottuk útjára a MOME- Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafika szakán ,,tűzfaltervezés” elnevezésű kurzusunkat, amelynek eredményeként a hallgatókkal és a tanárokkal,

Csoportunk nem pusztán falfestéssel foglalkozik, hanem komplex kommunikációs kampányokat is létre tudunk hozni, amelynek része a falfestés, a mozgókép, az animáció, a fényfestés, vagy a Public Relation. Ezek összessége, és a partnerekkel való közös fejlesztés hatására születnek meg a kulturálisan is fejlesztő hatású, városi projektek.

A Színes Várost tenni akarásra készteti, hogy a városok, ahol élünk, számos helyen szürkék és elidegenítőek. A köztéri felületeken szinte kizárólag reklámhordozók jelennek meg vagy egyszerűen elhanyagoltak, így nehéz szeretni, és óvni őket. Víziónk, hogy Magyarország városi környezetében az utcai festmények által egy nagy, szabadon megtekinthető kiállítótérben érezhessék magukat az emberek. A városban található rengeteg elhanyagolt, szürke felületen kortárs alkotók munkái köszönjenek vissza. Ezek meghatározott koncepcióba ágyazódjanak, tartalommal bírjanak és egységet, egészet képezzenek. A mural art lényege, hogy a tűzfal festés során olyan alkotások készülnek, melyek reflektálnak napjaink eseményeire, technikai lehetőségeire és színeikkel, mondanivalójukkal felvidítják a városképet amellett. Városunk közterei valójában értünk léteznek. A mi munkánk nem csupán a falak festéséről szól. Köztereink az említett okoknál fogva nem töltik be a közösségi funkciójukat. A tűzfalfestés olyan eszköz, ami segítheti az összefogást városlakók, a város és a versenyszféra érdekei között.