Dob 38

Projekt címe: Mindenkinek van egy városa

Projekt házszáma: Budapest, VII. kerület, Dob 36-38. 

Fal típusa: tűzfal

Méret m2: 207 m2

Festék liter: 203 L

Szponzor: Strongbow, Magyar Telekom, Molino, Bortársaság, Magyar Turizmus Zrt., Holparkoljak.hu, Rézangyal, Canon, Profirent, Myactioncam, Innodekor, Ikontent, 4CUT Studios, Ironlak, Bázis Store, Laluz Visuals

Partner: Budapest Főváros Önkormányzata

Médiapartner: Index, Otthontérkép, WeloveBudapest, Port.hu, Velvet.hu, Blog.hu 

Egyéb link: 

Leírás: Az alkotók értelmezése szerint a városokat embereknek képzelték el, vagyis azt, milyenek lennének a városok élő, lélegző entitásokként, hiszen egyébként is azok, csak némileg másképpen. Ennek megfelelően két - nem konkrét - várost jelenítettek meg a képen, egy férfi és egy női "városembert." Vajon szerelmesek tudnának lenni egymásba a városok, ha ismernék egymást? Vannak összeillő városok? Egymás felé nyitást és nyitottságot is kifejeznek a testből nyíló ablakok.

"MINDENKINEK VAN EGY VÁROSA"- azaz mindenki tartozik valahová, vagy szeretne tartozni álmai városához.

A magyar népmesékre hasonlító karaktereivel és képijegyeivel leginkább ez az alak képviselné Budapestet (bár ez sem konkrétan kimondva). Kezén hímzésszerű tetoválások, növényornamentika. Testén klasszicista és barokk, díszített, míves ablakokkal, amikből a madarak a csőrükben üzenetet tartva repülnek át a másik városember ablakaiba. Épületekből kirakott tiara és válldísz. Víztorony fülbevalók, aranyló növények. Mindkettőjükből szálak és vonalak ágaznak ki, és kapcsolják össze őket. Az alsó régióban a napos és viharos részek a jó és rossz dolgok váltakozását, a felkelő nap pedig a megújulást és fejlődést fejezi ki.

Tervező: Jakócs Dorottya, Tripo (Tripsánszki Dávid)

Kivitelező: Jakócs Dorottya, Tripo (Tripsánszki Dávid)

SZÍNES VÁROS

Cím: 1015 Budapest, Toldy Ferenc u. 60.

www.szinesvaros.hu
All Rights Reserved.