Kertész 27- Mi neked a magyar?

Tűzfalfestés Budapesten, Erzsébetvárosban, amely az Art Moments (AMS) 2013 keretében valósult meg.

A pályázat célja az volt, hogy egy erzsébetvárosi tűzfalon a vizuális kultúra eszközeivel bemutassák, mit jelent az a kifejezés, hogy magyar. A többek között iparművészekből, képzőművészekből, és művészettörténészekből álló szakmai zsűri a beérkező 27 pályamunka közül Orosz Richárd alkotását ítélte a legjobbnak, második Babos Zsili Bertalan, míg a harmadik legkiválóbbnak Hegyi Orsolya elképzelése bizonyult. A pályázat fődíja egy berlini utazás, valamint egy Canon fényképezőgép és Poli-Farbe festék volt. A 6 napon keresztül zajló falfestésben több mint 30 ember vett részt, és közel 300 liter festéket kentek a falra. 

A szakmai zsűri tagjai: Asztalos Zsolt képzőművész (az ACG reklámügynökség kreatív igazgatója); Auth Attila egyetemi adjunktus (MKE- Magyar Képzőművészeti Egyetem); Ács Zoltán kreatív igazgató (Design Terminál); Balla Dóra mb. tanszékvezető, egyetemi adjunktus (MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem); Megyeri András alapító (Színes Város Csoport); Bojár Iván András művészettörténész, az Octogon.hu főszerkesztője; Földes András újságíró (Index)

Támogatók: Balassi Intézet, Canon, Poli-Farbe, Art Moments (Hybrid Art). 

A nyertes terv készítője: Orosz Richárd

A festésben részt vettek: Baranyai András, Berecz Attila, Budai Zsolt, Drienyovszki Eszter, Jánosi Ágnes, Koncz Gabi, Kurucz Máté, Madácsi János, Németh Zoltán, Orosz Richárd, Rainer Zsófia, Szilágyi Ágnes, Závodszky Szonja

A fotókat készítette: Udvarhelyi Anikó

SZÍNES VÁROS

Cím: 1015 Budapest, Toldy Ferenc u. 60.

www.szinesvaros.hu
All Rights Reserved.